Imatge d'unes ulleres

Albopàs,

festival de teatre Alexandre Ballester

25, 26 i 27 de juny

Albopàs, Festival de Teatre Alexandre Ballester és el festival de teatre de les nostres lletres mallorquines. Té com a objectius principals defensar els nostres autors i avivar la cultura teatral de sa Pobla, connectant tres elements claus: poble, escena i arrels.
La primera edició és presentada com a homenatge a l’autor pobler amb la intenció de donar a conèixer la seva obra a partir de tres activitats teatrals principals, enfocades amb formes de representació, públics i objectius diferents.
Albopàs, emperò, no és un festival. Albopàs existeix, és un punt determinat. És un mirall de sa Pobla, de la seva gent, de nosaltres mateixos. És ara, o fa vint anys, o d’aquí deu minuts. Albopàs és sa Pobla, o és Mallorca, o és l’horitzó que separa la realitat de la ficció. Albopàs és una eina per transformar-nos com a societat a través del teatre. Albopàs és, potser, l’oportunitat que tenim per pagar el deute pendent amb Alexandre Ballester.
Imatge del festival Imatge del festival Imatge del festival

PROGRAMA

Imatge del festival Imatge del festival Imatge del festival Imatge del festival

Divendres, 25

a la plaça Alexandre Ballester
18 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER
19 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER
20 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER


Dissabte, 26

a la plaça Alexandre Ballester
12 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER
18 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER
19 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER
20.30 h Lectures dramatitzades: ET LLEGIM ALEXANDRE


Diumenge, 27

a la plaça Alexandre Ballester
18.30 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER
19.30 h Rutes teatralitzades: ALBOPÀS A PEU DE CARRER

a sa Congregació
17.30 h Estrena mundial de l’obra de teatre: L’ÚNICA MORT DE MARTA CINCINNATI
19.00 h Estrena mundial de l’obra de teatre: L’ÚNICA MORT DE MARTA CINCINNATI

a la plaça Alexandre Ballester
20.30 h – CLOENDAALBOPÀS A PEU DE CARRER
Sinopsi
Fa més de deu anys que na Rosa va coincidir amb Alexandre Ballester durant un viatge en tren. Ballester, molt sàviament, li donà un bitllet d’anada però no de tornada a Albopàs. Sense poderho evitar, Rosa màgicament s'aventura en un viatge a Albopàs, on es trobarà a alguns dels personatges més famosos de Ballester que li exigiran tornar a ser representats i, en un homenatge a Pirandello, reivindicaran la necessitat de tornar-los donar vida a la terra.
Aconseguirà na Rosa sortir d’Albopàs? A partir d’una proposta divertida, familiar i fresca de teatre itinerant, Albopàs a peu de carrer és un espectacle per a tots els públics que te com a màxima aprofundir en l’univers d’Albopàs i donar a conèixer algunes de les principals obres d’Alexandre Ballester.


ET LLEGIM, ALEXANDRE
Mostra de lectures dramatitzades de l’obra de Ballester, resultat del taller que s’ha portat a terme durant el mes de juny.


L’ÚNICA MORT DE MARTA CINCINNATI
Sinopsi
Tot i que la donaven per extingida a Cincinnati l’any 1914, Marta –darrer exemplar de colom migrador- va de país en país fugint de Pelegrí Hawks Falcó, qui té com a objectiu matar a la jove. Conscient que Falcó la segueix de prop, la protagonista arriba a Albopàs, on hi viu una branca de la seva família. A mesura que Falcó s’apropa a Marta, les relacions entre els familiars es van enverinant i el poble es converteix en un ambient cada vegada més asfixiant. A partir d’un malentès familiar que causarà un enfrontament local, L’única mort de Marta Cincinnati és una forta crítica al conflicte humà. Tres actors, més de sis personatges i una banda sonora en directe seran els elements claus per pujar a l’escenari l’obra inèdita i un dels missatges més transcendents d’Alexandre Ballester. Serem capaços, com a humans, de no exterminar el colom?

Mapa Albopas